Informatiebeveiliging & Bedrijfscontinuïteit TISAX Label.

Informatiebeveiliging binnen de automotive industrie.

Binnen de automotive wordt veel gevoelige informatie getransporteerd. Een autofabriek kan bijvoorbeeld prototypes delen met een leverancier, dit kan verschillende redenen hebben. Autofabriekanten hechten daarom veel waarde aan het beschermen van verschillende informatie. Om het belang van informatiebeveiliging te vergroten heeft de VDA (Verband der Automobilindustrie) het Trusted Information Security Assessment Exchange (TISAX) label ontwikkeld. De TISAX wordt aanbevolen door de VDA leden en in sommige gevallen zelfs verplicht.

Het verschil met ISO 27001?

De ISO 27001 is de internationaal erkende standaard voor informatiebeveiliging. Het is dus niet gek dat veel organisaties de beoordeling van TISAX gelijk stellen met de ISO 27001. Echter is deze voor de TISAX niet compleet. De ISO 27001 vormt het grondbeginsel van het TISAX label waarbij er aanvullende beheersmaatregelen zijn beschreven die van toepassing zijn op de automotive industrie. Organisaties worden beoordeeld aan de hand van een lijst met criteria en krijgen een volwassenheidsniveau toebedeelt. Het label specificeert wat 'veilig' betekent wanneer het wordt toepast op informatie binnen de automitive. De ISO 27001 is op zekere hoogte vatbaar voor interpretatie. Het TISAX label kent nieuwe en aanvullende onderdelen ten aanzien van prototype voertuigen, onderdelen en componenten, de behandeling van testvoertuigen en de bescherming van de bijbehorende informatie tijdens evenementen of marketing uitingen.

Hulp nodig bij de implementatie van TISAX Label?

We besluiten aan de hand van een nulmeting op welke niveau een organisatie voldoet aan het TISAX label. Op basis hiervan vindt er een registratie bij ENX plaats, waarna de scope en doelstellingen duidelijk worden. KVGM ondersteunt binnen dit gehele proces en adviseert in het nemen van concrete, efficiënte en duurzame acties.

Meer weten?

Neem contact op met één van onze adviseurs.

Profiel foto Michelle van Cruchten

Michelle Van CruchtenJong, enthousiast en altijd opzoek naar oplossingen. Voor mij is de rol als consultant het bieden van meerwaarde als het gaat om certificeren. Geen dag is hetzelfde, hard werken staat centraal en successen zijn groot. Met mijn achtergrond als bedrijfskundige, kan ik de vinger op pijnlijke punten leggen en interessante discussies voeren. Ik hou mij voornamelijk bezig met informatiebeveiligingstrajecten en bouw ook graag managementsystemen in combinatie met Office 365 applicaties of de nog niet zo bekende Atlassian Software tools. Ik ben flexibel en pas me graag aan in verschillende omgevingen. Nieuwsgierig en benieuwd naar de mogelijkheden? Ik kom graag op de koffie!

Michelle@kvgm.nl +31 615 197 562