Kwaliteit IATF 16949.

IATF 16949 is een internationale norm die de eisen stelt aan een kwaliteitsmanagementsysteem, specifiek voor de automotive. De focus ligt op de ontwikkeling van een kwaliteitsmanagementsysteem dat zorgt voor continue verbetering, waarbij de nadruk ligt op het voorkomen van defecten en het verminderen van variatie en verspilling in de toeleveringsketen.

De norm is van toepassing op:

Met een IATF 16949 certificaat laat de organisatie zien dat de processen voldoen aan de internationale norm en dat er veel waarde wordt gehecht aan producten van hoge kwaliteit. De norm start met het verplichten van een nul-foutendoelstelling. Door analyse, monitoring en meting en reflectie, inclusief strategische, tactische en operationele doelen kan je aan de slag met de toepassing van de norm. De norm richt zich op de toeleveringsketen en veiligheidsgerelateerde producten, waardoor het kansen voor de organisatie biedt op de wereldwijde auto-onderdelenmarkt en het versterken van de concurrentiepositie.

Het kan worden gebruikt door elke leverancier en moet overal in de keten worden toegepast. De vereisten zijn gebaseerd op de eisen van ISO 9001 en zijn bedoeld om toegepast te worden op elke leverancier in de keten. De nieuwe norm is volledig in lijn met de huidige High Level Structure (HLS) van ISO, waardoor de eisen van IATF 16949 samen geïntegreerd kunnen worden met het ISO 9001-kwaliteitsmanagementsysteem.

Hulp nodig bij IATF 16949 certificering?

Een van onze specialisten komt graag langs om de mogelijkheden te bespreken...

Profiel foto Anouk Janssen

Anouk Janssen Na 15 jaar gewerkt te hebben als een operationeel leidinggevende heb ik de stap gemaakt naar KVGM. Door mijn jarenlange ervaring kan ik goed de vertaalslag maken van normeisen naar wat werkt voor een organisatie. Het zien wat de meerwaarde is voor bedrijven en structurele verbetering bieden geeft mij als consultant energie.

Anouk@kvgm.nl +31 615 475 975