Informatiebeveiliging & Bedrijfscontinuïteit ISO 27001.

ISO 27001 is een standaard die gaat over informatiebeveiliging. Het begrip Informatiebeveiliging is tegenwoordig een veelbesproken onderwerp. Dit is logisch want informatiebeveiliging is tegenwoordig inherent aan de primaire bedrijfsvoering van bijna alle organisaties. In de ISO 27001 standaard staat beschreven hoe er binnen een organisatie omgegaan moet worden met informatiebeveiliging en hoe dit procesmatig ingericht kan worden. De beschikbare, vaak gevoelige, informatie wordt zowel vanuit de bedrijfsstrategie als de stakeholdersoptiek op een serieuze en professionele manier behandeld.

Het managementsysteem voor informatiebeveiliging wordt ISMS (Information Security Management System) genoemd, een blauwdruk voor een solide fundament als we het hebben over informatiebeveiliging. De ISO 27001 standaard is opgesteld om te voorzien in eisen voor het vaststellen, implementeren, bijhouden en continue verbeteren van het ISMS en jouw organisatie. Het ISMS beschermt de vertrouwelijkheid, de integriteit en de beschikbaarheid van informatie door een risicobeheerproces toe te voegen, waardoor je jouw belanghebbenden het vertrouwen geeft dat risico’s adequaat worden beheerd.

Hulp nodig bij de implementatie van ISO 27001 certificering?

Maak kennis met één van onze consultants:

Profiel foto Michelle van Cruchten

Michelle Van CruchtenJong, enthousiast en altijd opzoek naar oplossingen. Voor mij is de rol als consultant het bieden van meerwaarde als het gaat om certificeren. Geen dag is hetzelfde, hard werken staat centraal en successen zijn groot. Met mijn achtergrond als bedrijfskundige, kan ik de vinger op pijnlijke punten leggen en interessante discussies voeren. Ik hou mij voornamelijk bezig met informatiebeveiligingstrajecten en bouw ook graag managementsystemen in combinatie met Office 365 applicaties of de nog niet zo bekende Atlassian Software tools. Ik ben flexibel en pas me graag aan in verschillende omgevingen. Nieuwsgierig en benieuwd naar de mogelijkheden? Ik kom graag op de koffie!

Michelle@kvgm.nl +31 615 197 562