Veiligheid & Gezondheid Veiligheidsladder.

Houding en gedrag

Een andere benaming voor de veiligheidsladder is de Safety Culture Ladder (SCL). De SCL is ontwikkeld door ProRail met als doel het veiligheidsbewustzijn te verhogen onder werknemers. Door veiligheidsbewust te werk te gaan worden het aantal onveilige situaties teruggedrongen en zullen het aantal incidenten, verzuim en schades afnemen. De SCL maakt geen onderscheid in opdrachtgevers, opdrachtnemers of leveranciers.

Het veiligheidsbewustzijn en -gedrag wordt over 5 laddertreden verdeeld en de bedrijfskarakteristieken dienen als beoordelingscriteria. De treden van de SCL vertegenwoordigen de mate van volwassenheid van de veiligheidscultuur binnen de organisatie. Ieder type organisatie kan zich laten certificeren, mits het veiligheidsbewustzijn binnen alle lagen van de organisatie is doorgevoerd en daar kan KVGM je bij helpen:

Veiligheidsladder

Op welke trede komt jouw organisatie uit? Wij komen dit graag bespreken!

Veiligheid en gezondheid meer draagvlak geven binnen je organisatie? Dave komt graag een keertje langs.

Profiel foto Dave Gunst

Dave Gunst Trotse vader van 2 kinderen, en al zo’n 11 jaar werkzaam binnen KVGM. Hier hou ik me vooral bezig met Kwaliteit, Veiligheid, Gezondheid en Milieu. Als consultant krijg ik energie om samen met de klant verschillende vraagstukken op dit gebied in te vullen en te implementeren binnen de organisatie zodat het daadwerkelijk ook bijdraagt binnen de organisatie en het niet gezien wordt als een verplichting. Het leukste aan het werken binnen KVGM is dat elke dag weer anders is. Verschillende klanten, verschillende branches, verschillende vragen en verschillende uitdagingen. Elke dag leer je weer wat nieuws. Ik leer ook graag jouw organisatie kennen.

dave@kvgm.nl +31 655 747 977‬