Informatiebeveiliging & Bedrijfscontinuïteit NEN 7510.

Een lastige, maar vaak noodzakelijke verplichting voor veel organisaties. De NEN 7510 is van belang in de zorgsector, waar medische- en patiëntgegevens veelvuldig worden uitgewisseld. Het is echter ook van belang bij derden zoals organisaties die IT-beheer van zorginstellingen hosten en dus in aanraking komen met patiëntgegevens. De eisen ten aanzien van informatiebeveiliging worden strikter door onder andere de steeds vernieuwende Europese Wetgeving.

Door het brede netwerk binnen de zorgsector, denk aan zorgaanbieders, patiënten, zorgverzekeraars, overheidsinstanties en andere belanghebbenden, wordt informatiebeveiliging ervaren als complex. Het gezamenlijk gebruik van informatie door deze partijen vereist standaarden op het gebied van informatieopslag, berichtopmaak, communicatieprotocollen, definities met bijbehorende coderingen van medische termen en uiteraard informatiebeveiliging.

Hulp nodig bij de NEN 7510 implementatie?

Maak kennis met één van onze consultants:

Profiel foto Michelle Van Cruchten

Michelle Van CruchtenJong, enthousiast en altijd opzoek naar oplossingen. Voor mij is de rol als consultant het bieden van meerwaarde als het gaat om certificeren. Geen dag is hetzelfde, hard werken staat centraal en successen zijn groot. Met mijn achtergrond als bedrijfskundige, kan ik de vinger op pijnlijke punten leggen en interessante discussies voeren. Ik hou mij voornamelijk bezig met informatiebeveiligingstrajecten en bouw ook graag managementsystemen in combinatie met Office 365 applicaties of de nog niet zo bekende Atlassian Software tools. Ik ben flexibel en pas me graag aan in verschillende omgevingen. Nieuwsgierig en benieuwd naar de mogelijkheden? Ik kom graag op de koffie!

Michelle@kvgm.nl +31 615 197 562