Informatiebeveiliging & Bedrijfscontinuïteit ISO 29100.

De internationale norm: ISO 29100 is in juni 2020 gepubliceerd en biedt houvast voor de bescherming van persoonlijk identificeerbare informatie (PII) binnen informatie- en communicatietechnologieën (ICT).

ISO 29100 is bedoeld om de bestaande (privacy)beveiliging te verbeteren door accenten te leggen op de facetten die relevant zijn voor de verwerking van PII. De norm is gericht op het definiëren van organisatorische en technische aspecten in combinatie met procedures voor het gehele privacybeleid. De privacyvereisten in de norm zijn bedoeld om organisaties te ondersteunen bij het vaststellen van hun privacybescherming. Sommige normvereisten kunnen aanvullend zijn op de wettelijke vereisten voor de bescherming van persoonlijk identificeerbare informatie en gegevens, waardoor onzekerheid of wantrouwen bij stakeholders kan worden weggenomen.

Hulp nodig bij de implementatie van 29100 certificering?

Benieuwd hoe een van onze consultants bij kunnen dragen in het waarborgen van de privacy, het voldoen aan de wet- en regelgeving en het stimuleren van innovatieve oplossingen om de bescherming van PII mogelijk te maken?

Maak kennis met één van onze consultants:

Profiel foto Cyrille Teuwsen

Cyrille Teuwsen

Ook wel de juridische vraagbaak binnen KVGM. Ik adviseer onze klanten op gebied van verschillende compliance vraagstukken. Mijn focus? Juridische vraagstukken voor klanten op een heldere en duidelijke manier uitleggen en met een pragmatisch advies te komen. Daarnaast adviseer ik bedrijven met het opzetten van een compliance structuur zodat bedrijven inzicht hebben in welke wet- en regelgeving van toepassing is en hoe ze hier op praktische wijze blijvend aan kunnen voldoen.

cyrille@kvgm.nl +31 622 514 792