Informatiebeveiliging & Bedrijfscontinuïteit ISO 27701.

De ISO27701 is een norm die houvast biedt voor het inrichten, implementeren, onderhouden en continu verbeteren van een Privacy Information Management Systeem (PIMS). De toetsing voor de ISO 27701 is mogelijk in combinatie met de eisen uit ISO 27001 en ISO 27002. Het Information Security Management System (ISMS) zoals bekend bij vele onder andere door de ISO 27001 is dusdanig ontworpen dat bijvoorbeeld specifieke eisen, in dit geval Privacy, eenvoudig geïntegreerd kan worden. Volgens de aspecten uit de ISO 27701 richt je dan een Privacy Information Management System (PIMS) in.

ISO 27701 en een AVG certificaat? De ISO 27701 presenteert beheersmaatregelen welke als handvaten dienen om de organisatie in control te laten zijn ten aanzien van de AVG. De wetgeving AVG | GDPR kent een ander type accreditatie dan de ISO 27001. Ben jij als organisatie bijvoorbeeld “verwerkingsverantwoordelijke”, dan biedt de ISO 27701 jouw stakeholders het vertrouwen dat het begrip privacy een prominente rol kent binnen de organisatie.

Wij verwijzen je graag door naar onze jurist.

Profiel foto Cyrille Teuwsen

Cyrille Teuwsen

Ook wel de juridische vraagbaak binnen KVGM. Ik adviseer onze klanten op gebied van verschillende compliance vraagstukken. Mijn focus? Juridische vraagstukken voor klanten op een heldere en duidelijke manier uitleggen en met een pragmatisch advies te komen. Daarnaast adviseer ik bedrijven met het opzetten van een compliance structuur zodat bedrijven inzicht hebben in welke wet- en regelgeving van toepassing is en hoe ze hier op praktische wijze blijvend aan kunnen voldoen.

cyrille@kvgm.nl +31 622 514 792