Informatiebeveiliging & Bedrijfscontinuïteit ISO 27019.

Beheersmaatregelen voor energiebedrijven

ISO 27019 is een verdiepende norm binnen de ISO 27000 set. Deze norm breidt zich uit naar het domein van digitale procescontrolesystemen en automatiseringstechnologie voor de energie (utiliteits)sector. Met ISO 27019 wordt een implementatie van een gestandaardiseerd informatiebeveiligingssysteem in overeenstemming met 27001 mogelijk.

Deze norm heeft betrekking op digitale procescontrolesystemen die met name door energiebedrijven gebruikt worden. Deze procescontrolesystemen worden gebruikt voor de controle en bewaking van de opwekking, het transport, de opslag en de distributie van elektriciteit, gas en warmte. De norm is tevens een leidraad voor de controle van bijbehorende ondersteunende processen én bevat de eis om in de ISO 27001:2013 beschreven risicobeoordelings- en behandelingsprocessen aan te passen aan de de energiebedrijvensector.

Hulp nodig bij ISO 27019 certificering?

Wij helpen graag verder. Door onze ervaring, kennis en kunde zoeken wij naar de best passende manier om jouw organisatie te ondersteunen bij het behalen en behouden van certificaten.

Maak kennis met één van onze consultants:

Profiel foto Anouk Janssen

Anouk Janssen Na 15 jaar gewerkt te hebben als een operationeel leidinggevende heb ik de stap gemaakt naar KVGM. Door mijn jarenlange ervaring kan ik goed de vertaalslag maken van normeisen naar wat werkt voor een organisatie. Het zien wat de meerwaarde is voor bedrijven en structurele verbetering bieden geeft mij als consultant energie.

Anouk@kvgm.nl +31 615 475 975