Milieu & Duurzaamheid ISO 26000.

De ISO 26000 is de Internationale richtlijn voor de Maatschappelijke Verantwoordelijkheid van een organisatie, in de volksmond beter bekend als Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen (MVO).

De ISO 26000 is een richtlijn welke handvaten biedt aan een organisatie om hun maatschappelijke verantwoordelijkheid ‘op maat’ in te vullen. Een antwoord op het ‘Hoe’ en ‘Wat’ binnen MVO.

Wat vaak vergeten wordt is dat de ISO 26000 een richtlijn is en geen eisen stellend document is, hierdoor is de norm niet bedoeld voor certificatie.

KVGM kan jouw organisatie ondersteunen bij het in de praktijk brengen van MVO. We focussen hierbij op duurzame ontwikkeling en een volledige omkapping van de bedrijfsvoering (scope van activiteiten) naar Verantwoord Ondernemen. Om erkenning te krijgen voor maatschappelijk verantwoord ondernemen kunnen bedrijven middels de ‘MVO Prestatieladder’ zich laten certificeren.

MVO in de praktijk realiseren?

Nieuwsgierig naar wat KVGM voor jullie bedrijf kan betekenen? Wij helpen jullie graag verder. Ontmoet alvast één van onze consultants:

Profiel foto Ruud Wilms

Ruud Wilms

Een eigenwijze bedrijfskundige die graag vanuit het DNA van bedrijven bijdraagt aan de  realisatie van de ambities en bedrijfsdoelen. Samenwerken met de klant aan de verbeterprocessen is voor mij een extra drive. Ik vind het leuk en het geeft me energie wanneer we komen tot oplossingen die door de medewerkers omarmt worden omdat ze bijdragen aan het succes. Dat alles is de basis voor mijn werk. Vervolgens vinden we een efficiënte en duurzame manier om te voldoen aan de normeisen.

ruud@kvgm.nl +31 611 381 554